Interieur schildertips voor een vlekkeloze afwerking

Onberispelijke afwerking

Binnenhuis schilderen is niet intuïtief, hoewel het lijkt alsof het zou moeten zijn. Beginnend in de kleuterklas met vingerverven, zijn de meesten van ons bekend met het proces van het aanbrengen van verf op een plat oppervlak. Maar een echt professionele verfbeurt in het interieur is een heel andere zaak. Neem deze tips op in uw volgende interieurverfproject en maak het werk sneller en soepeler, met een schoner en aantrekkelijker uiterlijk.

Gebruik een kleefdoek om het oppervlak schoon te maken

schoon te maken

Een kleefdoek is een zeer goedkope schildertool die u helpt het oppervlak te reinigen voordat u gaat schilderen of vlekken voor onberispelijke resultaten. Een met bijenwas geïmpregneerde kaasdoek, kleefdoek trekt lichtjes zaagsel, houtkrullen en alle soorten puin van je oppervlak. Door een kleefdoek te gebruiken, vermijdt u een natte doek op het oppervlak. Als u geen kleefdoek hebt, kunt u een vochtige doek gebruiken, maar zorg ervoor dat u deze eerst goed uitknijpt. Gebruik geen kleefdoek over grote oppervlakken. Het is meer geschikt voor bekleding, deuren en kasten dan voor muren en plafonds. Druk ook niet te hard op het kleefdoek, want dit kan bijenwas op het oppervlak smeren en dit kan moeilijk te verwijderen zijn.

Koop hoogwaardige rolcovers en -borstels

Goedkope rollagers van lage kwaliteit laten dons en pluisjes achter op de muren. Zodra dons en pluisjes in de verf zijn ingebed en de verf vervolgens droogt, blijven er hobbelige muren over die moeilijk te repareren zijn. Borstels van inferieure kwaliteit laten strepen op de borstels achter; koop in plaats daarvan penselen van hoge kwaliteit en wees zorgvuldig met het handhaven van uw dure aankoop. Sommige doe-het-zelf schilders maken de fout om goedkope chipborstels te kopen. Chipborstels mogen niet worden gebruikt voor binnenschilderwerk. Ze zijn eerder bedoeld voor het aanbrengen van lijmen, kleefstoffen en oplosmiddelen. Voor zowel rolafdekkingen als borstels is het de moeite waard om extra te betalen voor beter gereedschap. Uiteindelijk zal uw oppervlak een betere afwerking hebben.

Koop verf van hoge kwaliteit

 
Wanneer je de ene verf ziet waarvoor een prijs wordt geadverteerd en de andere, blijkbaar vergelijkbare verf voor vijf keer zoveel, wat is dan het verschil naast de prijs? Vaak zijn goedkope verven met een lage bodem bouwkwaliteitverven die minder vaste stoffen hebben dan verven van hogere kwaliteit. Vaste stoffen zijn wat helpt bij het creëren van een goede verfconstructie. Verf van bouwkwaliteit, zoals Sherwin-Williams ProMar 400 Interior Latex en Valspar Professional Interior Latex, hebben hun plaats in snelle, goedkope, low-commitment verfklussen. Maar koop een verf van hogere kwaliteit voor een verf die lang meegaat.

Test op losse verf met de duct tape-test

Zal het bestaande geverfde oppervlak nieuwe verf krijgen en zal het deze verf nog jaren vasthouden? Hoewel het onmogelijk is om de toekomst te voorspellen, kun je een goed beeld krijgen van de kwaliteit van een oppervlak door het te testen met een strook ducttape. Leg een strook verse ducttape over het betreffende oppervlak en trek het eraf. Als er meer schilfers verf dan microscopisch groot zijn, moet u mogelijk schrapen en vervolgens schuren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *